Гейзерна кавоварка один із найпростіших способів приготувати каву вдома. Принцип дії кавоварки нескладний: гаряча вода під тиском пари підіймається із нижнього резервуара до верхнього крізь шар меленої кави.
Секрети приготування:
помел: середньо-тонкий;
співвідношення кави і води зазвичай закладене виробником. Мелена кава має досягати межі дисперсійної сітки. Води повинно бути трохи нижче за клапан скидання тиску;
краще заливати в кавоварку вже гарячу воду. Тоді процес приготування буде швидшим, а кава точно не гірчитиме;
за 3-4 хвилини нагрівання вода почне переливатись у верхній резервуар, проходячи крізь каву. Коли цей процес скінчиться напій готовий.
А якщо раптом ви маєте і гейзерну кавоварку і френч-прес, можна приготувати капучино.
Рецепт приготування капучино:
1) Готуємо каву у гейзерній кавоварці. Знадобиться приблизно 50 мл.
2) Переливаємо в чашку об‘ємом до 200 мл.
3) Підігріваємо молоко до 50-60°С і заливаємо його у френч-прес. Рухаючи поршень вгору-вниз створюємо піну. Спочатку поршень треба рухати у верхній частині колби формуючи піну, потім у нижній, щоб перемішати піну з молоком.
4) Акуратно, тонкою цівкою заливаємо молоко в каву. При цьому необхідно круговими рухами перемішувати напій.
Comments