Колумбійська кава цілком заслужено завоювала світову славу. Вперше завезли її сюди на початку XVIII століття, зараз Колумбія знаходиться на другому місці після Бразилії за обсягами вирощування кави. При цьому в Колумбії вирощують тільки арабіку, причому більша частина колумбійської арабіки - чудові зразки, вирощені в невеликих господарствах в високогірних районах, де кавові зерна дбайливо збираються і обробляються вологим способом. Колумбійська кава часто характеризують як оксамитова, сильна, з незабутнім ароматом. У смаку і легка гірчинка, і м'яка кислинка, і ледь вловимі фруктові ноти. Але головна відмітна особливість колумбійської арабіки - дивовижна гармонійність і збалансованість смаку і аромату.
Букет: солодка, соковита яскрава яблучна кислотність. У смаку тропічні фрукти: тайський ананас, лемонграс, груша і кленовий сироп.
Comments