Профайл обсмаження ー це своєрідний рецепт, який підбирає roast-майстер для того чи іншого сорту кави. Він має вигляд кривої зміни температури на кожному етапі обсмажування. Залежно від методу, яким потім буде заварюватися кава, розрізняють еспресо-профайли і профайли для фільтр-кави.
В чому ж різниця між еспресо та фільтр обсмаженням та яке обсмаження краще обрати для себе додому?
Еспресо обсмаження
обсмаження більш темне;
кава більш екстрактивна (для заварювання розчинних часток потрібно менше часу);
підходить для приготування кави в професійних та домашніх еспресо-машинах.
Фільтр обсмаження
обсмаження світліше ніж еспресо-профайл;
кава менш екстрактивна (для заварювання розчинних часток потрібно більше часу);
підходить для приготування кави у крапельних кавоварках і «відкритими» методами.
コメント